UITLEG OVER SM EN SM DISCIPLINE

INFORMTIE-OVER-BDSM-OPDRACHTEN
OPDRACHTEN-KRIJGEN-SEKSSPEL
HOE-WERKT-SM
+SM-DISCIPLINE BDSM

Wat wordt bedoeld met Discipline-SM ?


Over discipline-SM valt genoeg te zeggen. Met discipline-SM bedoel ik die SM vorm waarbij het de dominant en de onderdanige vooral gaat om een strenge opstelling van de dominant richting de onderdanige, waarbij er absolute gehoorzaamheid wordt verlangd van de onderdanige. Een zeer dominante opstelling van de SM Meester wordt hierbij als heel belangrijk gezien (door de onderdanige), want daar krijgt zij of hij de grootste opwinding van. De nadruk ligt daarbij minder op het vastgebonden worden, of bijvoorbeeld met een zweep krijgen, maar veel meer op verplichte handelingen te moeten verrichten of streng toegesproken te worden. Maar Discipline-SM kan ook op hele subtiele manier worden uitgevoerd, maar hoe dan ook ligt de nadruk hierbij op het "gedrag" van de onderdanige dat onder controle staat van de Dominant. Onder Discipline-SM kan je ook dingen zien als verering van de Dominant, of het dienen van iemand of opgesloten worden in een kooi.

Discipline-SM los zien van andere BDSM vormen, of niet ?


Discipline-SM kan geheel los van staan van pijnlijke zaken of Lust-SM, ook al zullen deze drie SM vormen ook wel weer vaak aan elkaar verbonden worden in een BDSM spel. Vandaar dat ik er een apart hoofdstukje aan heb gewaagd op deze website. Hoewel bij BDSM de onderdanige meestal ongekleed is, zou je discipline SM ook gekleed kunnen doen, en elke vorm van erotiek daarbij buiten beschouwing kunnen laten. Maar ook als "bij-onderdeel" van SM kan discipline-SM heel opwindend zijn vanwege het effect dat je dan als onderdanige de dingen MOET doen die een dominant van je vraagt (natuurlijk, dit weer alleen binnen de grenzen van de onderdanige). Eigenlijk kan een goed SM-spel niet buiten het discipline-effect, maar er zijn ook genoeg pijn-SM aanhangers die SM bedrijven zonder enige vorm van discipline, strengheid en leiding. Dan geeft de Pijn-slavin op een gegeven moment gewoon aan dat "ze er klaar voor is", en wordt er dan begonnen.

Persoonlijk denk ik dat een stukje discipline altijd wel goed is om binnen jouw SM spel mee te nemen, maar het is maar net wat de onderdanige zelf wenst hierbij.

Bij een Lust-SM spel, is het ontbreken van discipline wel erg moeilijk voor te stellen. Zonder discipline en leiding is Lust-SM eigenlijk geen SM meer, maar eerder gewone seks die wat steviger wordt uitgevoerd. 

BDSM-KENNISMAKING
VROUW-ZOEKT-SM-ERVARING
SM-ONDERZOEK
WAT-IS-SM

Mogelijkheden bij Discipline-SM


De mogelijkheden bij Discipline-SM zijn enorm uitgebreid en talrijk.

Dat kunnen de voor de hand liggende dingen zijn binnen SM, maar je kan ook denken van andere zaken die de onderdanige als spannend kan ervaren. Denk hierbij aan zaken als verplicht winkelen zonder slipje, inkopen moeten doen in een sekshop, mee moeten gaan naar een parenclub, enz. enz. Als het aankomt op discipline-SM gebruikt ik overigens voornamelijk de woorden "Dominant en onderdanige", dat is gewoon om duidelijk te zijn over welke SM vorm we het dan hebben. Bij Pijn-SM zou je eerder kunnen spreken van Sadist en Masochist.


De meest voor de hand liggende voorbeelden van Discipline-SM zijn ;


-  knielen voor de Dominant

-  in de houding moeten gaan staan voor de Dominant

-  streng toegesproken worden door de Dominant

-  bars behandeld worden door de Dominant

-  schoenen of laarzen moeten kussen/likken van de Dominant

-  opgesloten worden door de Dominant

-  je te moeten uitkleden voor de Dominant

-  vernederend toegesproken te worden door de Dominant

-  verplicht dingen moeten zeggen van de Dominant

-  de Dominant op een bepaalde manier aan te moeten spreken

-  vastgebonden door de Dominant

-  geblinddoekt te worden door de Dominant

-  behandeld te worden door de Dominant als een kleuter

-  meegetrokken worden door de Dominant, eventueel aan je haren

-  geslagen worden door de Dominant (maar niet voor de pijn-wens)

-  billenkoek te krijgen van de Dominant (met de hand van de dominant)

-  je dienend op te stellen voor de Dominant tijdens een sessie


Maar als andere Discipline-SM vorm kan je nog denken aan zaken als ;


-  je te kleden zoals de Dominant dat wil

-  gevoerd te worden (met eten) door de Dominant

-  verplicht naar bepaalde winkels te gaan en daar aankopen te doen

-  overhoord te worden door de Dominant

-  je te moeten gedragen als een hondje of pony (Puppy play)

-  op een SM party heel duidelijk de Dominant te dienen in alles

-  zaken verplicht te moeten doen met de Dominant erbij, zoals het

   samen bezoeken van een naaktstrand of kinky feest

-  verplicht te moeten aankomen of afvallen

-  niet te mogen klaarkomen tijdens of voor een sessie

-  verplicht huishoudelijke klusjes te moeten doen voor de Dominant


En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met voorbeelden aan te dragen en uitleg te geven aan vrouwen over wat binnen Discipline-SM kan vallen. Als je dat beiden leuk vindt om zo te doen, dan zal je niet snel uitgekeken zijn op deze vorm van SM. Hopelijk helpt deze uitleg daarbij !  

Leuke Mix van de diverse BDSM vormen


Wat je het meeste ziet bij SM, is dat de diverse BDSM vormen in diverse combinaties worden uitgevoerd binnen één sessie. Dan golft het spel als het ware heen en weer. Zelf ben ik daar ook wel een fan van, maar uiteraard is dat sterk afhankelijk van de voorkeuren die de onderdanige vrouw heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 60% Pijn-SM, 15% Discipline-SM en 25% Lust-SM, of welke combinatie dan ook die de onderdanige vrouw leuk vindt om te doen.

Je kan het ook zo zien dat Pijn-SM en Lust-SM verder van elkaar afstaan, dan Discipline-SM en deze twee SM vormen. Onbedoeld zit in iedere SM sessie met pijn of lust altijd wel enige Discipline-SM. Maar Pijn-SM en Lust-SM kunnen wel los van elkaar worden uitgevoerd. Je zou ook kunnen zeggen dat Discipline-SM een sessie vorm geeft, de boel bij elkaar houdt zeg maar, en de diverse handelingen binnen een sessie beter laat overvloeien in elkaar. Maar zoals reeds gezegd kan Discipline-SM ook een hoofddoel zijn voor een onderdanige of Dominant binnen een SM sessie. Dat soort dingen moet je gewoon met z'n tweeën op elkaar afstemmen. Vrijheid, blijkheid, zou ik zeggen ! (ook al klinkt dat niet erg "SM").

 


OVERLAP VAN DIVERSE +SM VORMEN

Samenvatting Discipline en SM / BDSM 


Voor sommigen SM-ers is Discipline-SM het belangrijkste element binnen de BDSM, maar voor andere juist weer niet. Goed beschouwd kan je binnen een SM sessie moeilijk zonder enige vorm van een machtsverhouding tussen de SM Meester en de SM Slavin. Het is maar net hoe ver je er mee gaat (met z'n tweeën). Zo gaat het kussen van iemand zijn voeten een stuk verder dan bijvoorbeeld je verplicht te moeten uitkleden voor iemand. Met een beetje studie en fantasie zijn de mogelijkheden binnen lichte en zwaardere Discipline-SM vormen behoorlijk oneindig, en dat maakt het ook wel weer erg leuk en gevarieerd. Vaak zal Discpline-SM en Pijn-SM in combinatie met elkaar worden uitgevoerd, en dat geldt ook Discipline-SM en Lust-SM.