UITLEG OVER SM EN PIJN

Pijn-SM is niet de enige SM vorm


Wat betreft de drie hoofdlijnen binnen de SM, zal ik beginnen bij de Pijn-SM. Veel SM buitenstaanders denken dat BDSM alleen te maken heeft met pijnlijke dingen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met wat je meestal in SM films ziet. Bij SM films gaat het meestal over Pijn-SM, terwijl dat niet een beeld is van SM dat altijd klopt. Voor sommige mensen is het krijgen of ontvangen van pijn inderdaad erg prettig en opwindend. Een ieder heeft daarbij zo zijn of haar eigen grens, en bij sommige mensen ligt die grens zelfs heel hoog. Er kan daarbij ook sprake zijn van het raken in extase, of er zelfs bij klaarkomen. Maar dat geldt dus zeker niet voor iedere SM-er, en al helemaal niet voor de gemiddelde mens. Je kan er aanleg voor hebben, maar voor de meeste mensen zal dat niet zo zijn. Maar gelukkig is Pijn-SM niet de enige vorm bij SM !  


Voor veel SM-ers (dit is wel even belangrijk) is het  ontvangen van pijn slechts een bijrol of voorafje voor een goed SM spel. Het begrip "pijn = fijn" gaat dus voor hen niet op. Maar dan nog kan pijn als "bijgebeuren" of "voorafje" weldegelijk heel belangrijk en opwindend zijn, maar dan moet je het voor hen dus niet te zwaar zoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die niet heel erg  van oraal bevredigen houdt, maar dat wel leuk vindt om te doen als het onder (gespeelde) dwang plaatsvindt. En voor bijvoorbeeld lust-slavinnen kan het een soort van kick zijn als zij vastgebonden worden en gedwongen zich seksueel te laten gebruiken. Ook bij hen kan het pijn-gedeelte van SM dan van bijkomstige aard zijn, maar is het beslist wel gewenst !

Maar dit betekent dus wel dat je als SM Meester dus niet zomaar wat moet gaan doen als je SM bedrijft met iemand die je niet goed kent. Het verschil tussen de diverse SM stromingen is daarvoor gewoon te groot. Het zou gaan lijken op misbruik (of zelfs meer dan dat) als je als SM Meester maar raak doet. Je moet dus Pijn-SM wel kunnen scheiden van andere SM vormen. En iemand die wel echt op zoek is naar Pijn-SM, die zit meestal niet te wachten op een SM sessie waar hoofdzakelijk Lust-SM in voorkomt. Vandaar dat ik dit zo duidelijk zeg steeds. Als SM Meester moet je echt weten wat voor soort SM iemand zoekt die bij je komt voor een SM sessie !   

De mogelijkheden binnen Pijn-SM


Wat de pijn-SM betreft zijn er veel mogelijkheden. Deze vorm van SM vereist zeker  veel ervaring van de SM Meester, maar aan de andere kant is het doel van de Pijn-slavin meestal wel duidelijk. Bij pijn-slavinnen weet je vaak wel waar je aan toe bent als SM Meester.

Bij Pijn-SM zou je eigenlijk alleen moeten spreken van Sadist (de SM dominant en pijngever in dit geval) en de Masochist (de SM onderdanige en pijnontvanger). Het begrip "onderdanig gedrag" zou je letterlijk gezien meer kunnen plaatsen bij discipline-SM, maar dat even terzijde. 


De meest gebruikte voorwerpen om pijn te geven bij SM zijn zwepen en tepelklemmen, maar daarnaast kan je nog aan van alles denken om dat doel (het geven van pijn) te bereiken. Denk daarbij aan knijpen, slaan met blote handen, krabben, enz. Zwepen en tepelklemmen hebt in allerlei soorten en maten, van licht tot zwaar en gemeen, en daarnaast heb je ook nog zaken als cane's, electro-dingen, enz. Kortom, je kan met een beetje goede wil wel een heel arsenaal aan pijn-voorwerpen verzamelen, en daarmee een pijn-slavin vrij lang bezig kan houden, en dat in allerlei variaties. Bij Pijn-SM kan je bovendien ook de pijn rustig opbouwen, weer gas terugnemen, en de Pijn-handelingen afwisselen met weer andere SM handelingen. Je kan iemand met pijn straffen of juist belonen, of verrassen, of ergens mee dreigen (om dat dan uiteindelijk toch niet doen), enz. Met name de combinatie van milde of gemiddelde pijn met andere SM vormen, hebben mijn (grote) belangstelling.


BDSM ZWEPEN BLAUWE PLEKKEN
LEKKER-MET-EEN ZWEEP-KRIJGEN
BONDAGE-MET-ZWEPEN
VEILIG-SM-KENNISMAKING
MEESTER-IN-LEREN-KLEDING
AFGERANSELD-WORDEN-BDSM
STRENGE DOMINANT SESSIE

Wees reëel over jouw mogelijkheden bij Pijn-SM


Pijn krijgen of ontvangen binnen een SM-sessie, dat heb je dus in allerlei soorten en maten, en ook in allerlei verschillende posities, lang durend, kort durend, vastgebonden, opbouwend (van rustig naar zwaarder), op verschillende lichaamsdelen, met klemmen, zwepen, cane's, borsten afbinden, pijnlijke bondage's, enz.enz. Hier kan je veel boeken over volschrijven. Ook over de fase's die je voelt als Pijn-slavin (als je tenminste van serieuze pijn houdt) is genoeg te schrijven. Dat kunnen anderen veel beter dan ik, dus zal ik het daar nu niet over hebben.

Natuurlijk moet je, ook als pijnslavin, dit wel rustig opbouwen voor jezelf. Ik heb zelf vaak genoeg meegemaakt dat iemand aangaf "wel veel te kunnen hebben", maar bleek dat in de praktijk nogal mee te vallen. Ik ben zelf geen extreem uitgesproken Pijn-Meester, dus die sessie met die vrouw ging verder wel goed. Maar als ik wel een uitgesproken Sadist wel geweest, en iemand had dan tegen mij gezegd dat "ze echt wel wat kon hebben", dan was dat misschien niet goed gekomen. Daarom is het dus altijd goed de dingen op te bouwen. 

Maar andersom kan zich ook voordoen. Namelijk dat iemand verwacht niet zoveel op te hebben met pijn binnen de SM, maar dat dat in de echte praktijk heel anders loopt (en zij er toch wel van blijkt te houden). Dus ik wil maar zeggen dat je met het ontvangen en geven van pijn je voorzichtig en reëel moet zijn. Gewoon rustig bekijken wat er mogelijk is. En dan nog kan het zijn dat iemand de ene dag beslist meer pijn kan hebben dan de andere dag.

Blijf altijd extra alert als je met Pijn-SM bezig bent


Als je met pijn-voorwerpen bezig bent bij vrouwen, wees er dan overtuigd dat iemand daar niet beschadigd van raakt. Laat bijvoorbeeld tepelklemmen niet te lang zitten, bindt lichaamsdelen niet te lang af, kijk uit met kaarsvet (koop deze het liefst bij een SM shop) of sla met een zweep niet op verkeerde lichaams- plekken (zeker niet op de ruggegraad, op de nieren of op iemand zijn nek of keel). Afijn, ook hier kan je boeken over volschrijven (hoe het beslist niet moet), maar laat ik kort zeggen :


-  gebruik tenminste altijd je verstand

-  laat je niet verleiden iets te doen wat je eigenlijk wantrouwd

-  geef de pijn-slavin altijd de kans iets aan te geven (als het niet goed zou gaan)

-  controleer altijd de directe omgeving waarin je bezig bent met een SM onderdanige (kijk naar scherpe      voorwerpen die uitsteken)

-  houdt er altijd rekening mee dat iemand kan omvallen, en let daarom op de omgeving

-  kijk altijd voordat je begint toch nog een keertje naar je materiaal, bijvoorbeeld naar zwepen waar een  scherp stukje aan kan zitten.

-  als je te maken krijgt met een echte pijnslavin, verdiep je dan in het geven van echte zware pijn, ga gesprekken aan met kenners, enz.

-  maak een afweging om door te gaan als iemand in trance is geraakt. Controleer b.v. of iemand nog wel reageert op dingen, en probeer niet in één (eerste) sessie het maximale eruit te halen.


Ik bedoel maar aan te geven dat het omgaan met pijn als SM Meester echt niet iets is wat je er zomaar even bij denkt te kunnen doen. Natuurlijk, bij rustige pijn zal dat nog wel lukken. Maar ga je er verder mee, dan mag/moet je echt wel bedenken dat je niet zomaar met iets bezig bent. Dingen moeten niet fout gaan, want je hebt wel te maken met echt levende mensen. Maar gelukkig hoeven de dingen bij SM ook helemaal niet fout te gaan, als je maar wel alert blijft en geen dingen begint waar je nog geen kennis en ervaring in hebt. Laat je ook nooit opjagen of overhalen iets te doen als SM Meester waar je niet achter kan staan.

Over mildere Pijn-SM


Maar wat ik al zei, echte uitgesproken Pijn-slavinnen zijn niet het grootste deel van de onderdanigen vrouwen binnen de SM. De meesten zullen beslist wel een paar niveau's lager aan Pijn-SM doen dan de echte Pijn-freaks. Die zoeken wel pijn binnen de SM, maar dan op een medium niveau of lager, en dan bijna altijd in combinatie met andere SM vormen, zoals Discipline-SM of Erotische-SM.


Voor hen die pijn willen ontvangen tot een medium niveau, is het vaak een toegevoegde waarde omdat daarmee hun gevoel van onderdanigheid wordt versterkt wat zij hebben in de richting van hun Dominant. Het geeft als het ware de machtisverhouding aan, waardoor een onderdanig in haar beleving als onderdanige SM vrouw het ineens heel normaal vindt dat een man van alles met haar kan doen. Of dat pas na het krijgen van een zweep, een onderdanige vrouw wel zich onderdanig kan opstellen richting een Meester (en dat dat zonder die zweep niet was gelukt). En dat geldt dan ook weer voor Lust-SM, dat door een pijnlijk dwangmiddel iemand beter in haar rol kan komen als onderdanige. Dus daarom zie je bij SM sessie's vaak wel dat er naast dominantie ook pijnlijke zaken worden gebruikt, soms als hoofddoel en soms als bijbedoeling (en ja, soms ook gewoon helemaal niet wordt gebruikt).


SOFT-SM-VROUWEN

Samenvatting Pijn-SM 


Pijn tijdens SM is voor sommigen echt heel belangrijk, en voor sommige iets om totaal niet te willen. Het merendeel der SM-ers zal iets kiezen wat tussen deze twee uitersten ligt, bijvoorbeeld een SM sessie van 30% Pijn-SM, 40% Discipline-SM en 30% Lust-SM. Soms kan Pijn-SM een soort van bindmiddel zijn bij een sessie die voornamelijk bestaat uit Discipline-SM en Lust-SM. Hoe dan ook moet je altijd wel erg oppassen met het geven van pijn, en als ontvanger van die pijn heel duidelijk zijn in wat je daarbij voelt richting de Pijn-Meester.

Over het algemeen kan je zeggen dat het een soort van kunst is (voor de SM Meester) om de onderdanige precies die hoeveelheid pijn te geven als voor haar nog opwindend is. En ook kan het enorm belangrijk zijn om dat op een "leuke, opbouwende en verrassende manier" te doen voor de SM onderdanige.