WAAROM AAN SM DOEN ?

SM-MEESTER-VEILIG
SM-PLEZIER-UITLEG
DOMINANTE-SM-MEESTER

Wat is er leuk aan SM ?


Ja, waarom zouden mensen dat leuk vinden, om je te laten slaan door een Meester, of  kruipen voor een Meester of je stevig seksueel laten nemen door een Meester (bijvoorbeeld in vastgebonden positie) ? Voor genoeg mensen is dit geen vraag maar gewoon een roeping, of ieder geval een bepaalde behoefte die wekelijks bevredigd moet worden. En weer andere mensen doen SM erbij als een soort van maandelijkse hobby, dit naast c.q. in plaats van een goed of slecht seksleven. Zij vinden SM gewoon leuk om er af en toe eens bij te doen. Voor al deze groepen SM mensen geldt dat ze blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden binnen de SM, proberen elkaar te verrassen, leggen contact met anderen om ervaringen te delen, enz.


Voor mensen die aan SM doen wordt dit vaak met onderling verschillende redenen gedaan. Dit heeft veel tot alles te maken met de diverse SM vormen. Die redenen kunnen zijn (voor de onderdanigen) : ervan te genieten om gedomineerd te worden, de spanning als prettig te ervaren in combinatie met andere SM handenlingen,  pijn prettig te vinden, van seks beter te kunnen genieten als dit in combinatie gebeurd met SM, iemand te willen dienen, SM als een psychisch spel te zien, bepaalde fantasieen te willen beleven (zoals een ontvoering of een opsluiting) of het opwindend te vinden iets te moeten doen wat een Meester  met je wil doen.


Een Meester of een dominant doet aan SM omdat hij het prettig en opwindend vindt de SM onderdanige te leiden in een SM sessie. En uiteraard wil een Meester dat zo goed mogelijk doen, om daarbij (als het goed is) de onderdanige flink te laten genieten, en dat ook te kunnen zien aan haar.


De opwinding die vrijkomt bij SM, die kan verder gaan dan de lichamelijke en/of geestelijke opwinding die ontstaat bij bijvoorbeeld "gewone" seks. 

Dat SM gevoel of die SM extase kan zelfs zulke grote vormen gaan aannemen dat er sprake is van fase's waarbij mensen buiten zichzelf treden, gaan "zweven" en/of zich in andere werelden gaan wanen. Niet zelden moeten onderdanigen ook bijkomen van een bepaald SM-gevoel (na afloop van een sessie). 

Bij Pijn-SM heb je het dan overigens over een ander gevoel van extase dan bij discipline-SM of Lust-SM.

Voorkeuren en variates van SM vormen 


Heel vaak zie je dat de diverse SM vormen (pijn, discipline en lust) door elkaar heen bedreven worden, ook binnen één sessie. Echter is het dan meestal wel weer zo dat de onderdanige persoon daarbij een duidelijke voorkeur heeft voor één bepaalde SM vorm. Dan zijn de twee andere SM vormen meer "ondersteunend of inleidend". Bijvoorbeeld dat een meer dominante opstelling van de SM Meester voor de onderdanige persoon haar een beter Pijn-SM gevoel geeft, of een beter Lust-SM gevoel. En voor de SM Meester kan dat andersom ook zo gelden. En daarom is het dus zo belangrijk dat een SM Meester genoeg ervaring heeft met SM, én dat hij duidelijk is richting een SM zoekende vrouw over zijn SM voorkeuren. Met die ervaring kan hij namelijk inschatten wat de vrouw zoekt op SM gebied waar hij op dat moment mee te maken heeft.   


Het leuke van SM is dat je als Meester heel veel varaties kan bedenken binnen dezelfde SM vorm. Zo heb je oneindig veel verschillende voorwerpen om iemand pijn of lichte pijn toe te dienen, zoals zwepen, cane's,  tepel-klemmen, electro-apparatuur, enz. en zijn er van deze voorwerpen weer allerlei varaties denkbaar die pijn veroorzaken van heel licht tot zwaar. En daarbij kan je natuurlijk zelf als Meester heel speels slaan of juist wat steviger, dit weer afhankelijk van wat de SM onderdanige wil van de SM Meester.


En binnen de discipline-SM vorm heb je ook weer oneindig veel manieren om iemand je te laten dienen of om diegene bezig te houden, zoals dingen in het openbaar te moeten doen, klusjes te moeten doen in huis, opgesloten te worden, te kruipen, op bepaalde plaatsen naakt rond te moeten lopen (denk b.v. aan een naaktstrand), enz.enz. En zo kan ik nog wel even doorgaan (wat ik nu even niet zal doen, zie hiervoor andere pagina's met uitleg per SM-onderwerp).

 

BDSM VOORKEUREN SLAVINNEN
VROUWVRIENDELIJKE-SM-MEESTER
GENIETEN-VAN-SM
SPANNENDE-BDSM
GOEDE +SM OVERGAVE
HOE-NORMAAL-IS-BDSM
BLINDDOEKEN-BONDAGE-SEKS
SLAVINNEN-KEURING
SM-BUITEN-SCHANDBLOK
MANNEN-DIE-LEIDING-PAKKEN-IN-BED
MET-ZWEPEN-GESLAGEN-WORDEN
MONDGAG-SM-ONDERWERPING
+SM ALS HOBBY PRETTIG

Uitspraken van mensen die SM als hobby hebben


Om maar aan te geven hoe divers SM wel niet is, heb ik als Meester Tiemo 10 uitspraken opgeschreven van mensen die om verschillende redenen SM leuk vinden om te doen ;Uitspraak 1


Ik houd helemaal niet zoveel van pijn. Voor mij is pijn wel erg belangrijk om aan het begin van een sessie helemaal in de juiste SM sfeer te komen. Als ik éénmaal een paar tikken van een zweep heb gehad, dan ben ik "gebroken" en doe ik alles wat van mij gevraagd wordt. Dat "alles" zijn dan dingen op erotisch gebied of het krijgen van opdrachten, te moeten knielen, bukken, mondelinge opdrachten krijgen, enzovoort.Uitspraak 2


Op SM gebied ben ik een echte allrouder. Ik vind alles leuk zolang het maar niet extreem of te hard wordt. Ik wil wel de volgende dag gewoon naar de sportschool kunnen of op een fiets kunnen zitten. Ik zie het echt niet zitten om 3 weken na een sessie nog met blauwe plekken rond te lopen. Een beetje rode plekken na een sessie mag nog wel. Ook wil ik niet beledigd worden of dat er tegen mij geschreeuwd wordt. Het moet wel een beetje leuk blijven.Uitspraak 3


Mits de opbouw en de sfeer goed is, wil ik met SM best wel ver gaan. Ik heb inmiddels al de nodige ervaring, en dan verlang je ook steeds meer van een Meester. De eerste keren werd ik vastgebonden en gebruikt als lustobject. Maar door de tijd heen wil ik dat het wel zwaar wordt gemaakt voor me, of ieder geval verrassend. Maar ik zou nooit iets doen met naalden, een cane, brandmerken, of andere extreme zaken. Een goede zweepsessie ga ik echter niet meer uit de weg. Daar houd ik dus wel van, en flinke tepelklemmen mogen er bij mij ook wel op.

Met gewone intieme seks tijdens een sessie heb ik wat minder op.Uitspraak 4


Voor mij ligt de nadruk bij SM op mondelinge dominantie. Ik word graag bestraft en stevig toegesproken als ik een opdracht niet goed uitvoer. Als een Meester het daarbij nodig vindt om mij met een zweep te geven, dan is dat een onderdeel van het SM spel voor mij. Maar voor mij is de pijn van dat moment net zo zwaar als voor iemand die nooit aan SM heeft gedaan. Daarom hoeft van mij een bestraffing ook niet lang te duren. Anders raak ik uit mijn beleving. Ook vind ik het niet opwindend als ik seksueel meteen al gebruikt word. Als dat later in een sessie plaatsvindt, dan ben ik daar zelf ook wat meer klaar voor, zeg maar. Zeker als dat als een soort van bestraffing gebeurd, dan is dat zeker iets wat bij mijn SM beleving hoort.Uitspraak 5 


Ik vind SM leuk om naar te kijken en tussen anderen in het leer rond te lopen. Als het aankomt op SM actie ben ik helaas niet zo'n held. Meestal laat ik me na verloop van tijd door mijn vriend uitkleden en doen we wat aan massage. Eigenlijk niets bijzonders. Ik vind het bijvoorbeeld wel leuk om aan massage te doen in dezelfde ruimte als waar een ander stel wel aan stevige SM doet. Wie weet ga ik in de toekomst nog eens uitvinden hoe ik kan genieten van stevige SM, maar nu is dat gewoon niet het geval. Soms vinden we het wel leuk om ons te laten bekijken daar anderen als we seksueel bezig zijn. Ik laat me dan eerst wel vastbinden en blinddoeken,  zodat het voor mij toch wel meer is dan gewone seks.Uitspraak 6


Ik ben iemand die goed opgebouwde pijn gewoon lekker vind. Ik kan daar verder niets aan doen. Zeker als ik me veilig voel bij een ervaren Meester, die ook weet wat hij wil, dan kan een sessie met mij best ver gaan. Met mijn vaste Meester raak ik meestal wel in een subspace,vooral ik met een cane word geslagen. Dat ik tot 2 weken daarna nog blauwe en beurse plekken heb, dat heb ik er graag voor over. Ik heb al met heel veel pijn-dingen geëxperimenteerd op SM gebied. Ik heb verder niets met dominante en barse toestanden. Tijdens een sessie ben ik wel naakt, maar ik doe tijdens een sessie niet aan seks.Uitspraak 7


Ik doe aan SM omdat ik graag een man wil dienen. Mij een bezit van hem te voelen, en dat ik ook zo behandeld wordt door hem. Maar het moet wel normaal blijven natuurlijk. Ik zit graag geknield naast een Meester en kus ook graag zijn voeten. Ik kan dat niet goed uitleggen, als de sessie éénmaal begint dat krijg ik dat gevoel gewoon en dan geef ik mij er maar al te graag aan over. Heel soms wordt ik ook weleens vastgebonden en krijg ik met een zweep, maar dat is maar 1x in de zoveel tijd. Pijn is gewoon geen hoofdonderdeel van mijn beleving. Ik vind het verder ook leuk om aan een lijn achter mijn Meester aan te lopen op feestjes.

Ik vind het ook leuk om mij als een hond te laten behandelen, water uit een bakje te drinken (op te likken eigenlijk) en me in een kooi te laten vastzetten.Uitspraak 8


Ik vind het gewoon heel spannend om (op basis van goede afspraken) zonder tegen te mogen sputteren allerlei opdrachten te krijgen van mijn SM Meester. Dat kan dan zijn achter de PC of in het echt. Als ik de ene opdracht heb uitgevoerd, dan ben ik alweer benieuwd naar de volgende opdracht. Met name in het openbaar kan dat wel erg spannend zijn, maar daardoor ook wel weer des te opwindender.

Pijn is niet een groot deel van mijn SM beleving. Maar soms ben ik daarvoor wel in de juiste stemming, en daag ik hem uit door de dingen niet helemaal goed te doen. Dan weet hij wel waar ik heen wil.Uitspraak 9


Mijn interesse in SM beperkt zich tot softe SM. Maar daarvan kan ik wel enorm genieten. Ik word graag verrast (en bediend) met allerlei speeltjes in vastgebonden en/of geblinddoekte toestand. Ook ben ik regelmatig aan een seksmachine gelegd.

Soms word ik een beetje daarbij geknepen in mijn tepels, of lichtjes beledigd (dat ik maar een slet ben). Je zou dat beperkt kunnen noemen qua SM, maar ik geniet er wel enorm van, dus is het goed. Voor de buitenwereld zeg ik altijd dat ik best wel kinky ben met seks. Dat klinkt weer wat beter dan dat ik aan SM doe, hoewel  dat eigenlijk wel zo is (dat ik wel aan SM doe).Uitspraak 10


Bij mij golft het SM spel zich van het ene onderdeel naar het andere. Daarbij kan voor mij het één niet zonder het andere. Het begint bij wat opdrachtjes krijgen achter de PC. Daarna de real life ontmoeting met een Meester. Een spannende sfeer te kunnen voelen. Daarna een meer dominante en strenge opstelling van hem om mij meer in de juiste sfeer te laten komen. Vervolgens vind ik dan ook leuk om met een zweep te krijgen en seksueel flink genomen te worden. Soms gaan we eerst nog uit eten, en mag ik zelf bepalen in hoeverre ik me "lastig" gedraag, en weet ik dat ik daarna ongetwijfeld daarvoor bestraft zal worden.

Verder vind ik het idee erg opwindend dat ik vastgebonden ben door iemand, en dat ik geheel ben overgeleverd aan die persoon en dat die persoon ook maar even bepaald hoelang en hoe hard ik word geslagen met een zweep.